고구마

다가오는 추석! 어른 아이 입맛 사로잡는 고구마 채전으로 걱정 끝!

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작성자 크쿡TV 작성일20-09-15 00:00 조회1회 댓글0건

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#호박고구마전 #고구마채전 #명절음식만들기 #고구마간식 #sweetpotato #sweetpotatopancake

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0:31 오늘의 메뉴 설명
1:06 재료 준비 ①고구마 채썰기-고구마를 얇게 채썰어주고 베이컨도 썰어준다. ②채썬 고구마를 물에 30분 담궜다가 물기를 빼준다(전분기 없애줌)
③반죽-물기를 없앤 고구마에 부침가루:차가운 물을 1:1비율로 섞어준다. 그리고 계란 노른자 하나 섞어준다. 반죽이 걸쭉해지면 완성.
2:54 고구마 채전 부치기-팬에 식용유를 두르고 고구마 반죽을 원형으로 올린다. 이때 사이사이에 반죽물을 채워줌. 펴 눌러주면서 앞뒤로 노릇하게 부쳐낸다.
3:53 부침개 간장은 간장:식초:설탕을 3:1:1 비율로 섞고 +참기름(선택). 완성된 고구마 채전을 찍어먹으면 맛있다.
4:39 치즈 고구마 채전-팬에 식용유를 두르고 반죽을 두툼하게 올려서 앞뒤 노릇하게 부쳐준다. 두툼하고 노릇하게 부치는게 포인트. 그 후 베이컨, 피자치즈를 토핑으로 올리고 2~3분 동안 팬을 덮어놓고 치즈를 녹이면 완성. 파슬리가루 선택
6:10 두번째 먹방
7:14 마무리 인사

※Use Korean pancake powder
-Wash and peel the sweet potatoes
-Slice sweet potato- Slice sweet potato thinly and slice bacon.
-Dip the shredded sweet potato in water for 30 minutes and drain.
(to remove the starch from the sweet potato)
-Mix the sweet potato with pancake powder : cold water in a 1:1 ratio. Then, mix an egg yolk. When the dough thickens, it's done.
-Place sweet potato dough round a pan covered with cooking oil. Fill the gaps with dough. Press the pancake and fry it back and forth until golden brown.
-Soy sauce for pancakes. soy sauce: vinegar: sugar in a 3:1: 1 ratio and + sesame oil (optional). It's delicious if you dip the sweet potato pancake in the sauce.
-fry the dough thickly back and forth until it is golden brown. The point is to make it thick and golden. After that, put bacon and pizza cheese on top of toppings, cover the pan for 2-3 minutes, and melt the cheese. parsley option.

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